ΜΠΡΟΥΣΤΟΥΛΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κρεμμύδι
  • Τραχανά
  • Στάρι
  • Νερό
  • Λάδι
  • Θρούμπι
  • Κύμινο
  • Αλάτι
  • Αλεύρι
  • Μέλι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε ένα κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με λάδι σε δυνατή φωτιά. Μετά ρίχνουμε τον τραχανά και το στάρι. Τα αφήνουμε για 2 λεπτά και μετά ρίχνουμε το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε το θρούμπι, το κύμινο και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Μέχρι να κρυώσει ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη και το τοποθετούμε σε ένα ταψί ανοιχτό. Ρίχνουμε όλο τον τραχανά και απλώνουμε. Γυρίζουμε το φύλλο και σκεπάζουμε τον τραχανά. Χαράζουμε με ένα μαχαιράκι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Όταν είναι έτοιμη η πίτα, περιχύνουμε με μέλι και καλή μας όρεξη.

Posted in Μέλη Συλλόγου.