Σύλλογος των εν Πειραιεί και Απανταχού Ιερακιωτών Λακωνίας
"Κοίμησις της Θεοτόκου”

/
/
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023

26/7/2323

Αγαπητά Μέλη του Συλλόγου, αγαπητοί πατριώτες και φίλοι,

Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά!

Φέτος είναι μία χρονιά ορόσημο για τον Σύλλογό μας, καθώς συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την ίδρυσή του (1973-2023).
Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι και να σας προσκαλέσουμε να συμμετέχετε για να γιορτάσουμε όλοι μαζί.

– Όλα αυτά τα χρόνια, η ετήσια μουσικοχορευτική βραδιά στο Λιμάνι μας έχει καθιερωθεί ως η βασική εκδήλωση στην οποία βρισκόμαστε όλοι μαζί, οι κάτοικοι του χωριού και οι Aπανταχού Γερακιώτες. Η εκδήλωση αυτή φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 12 Αυγούστου 2023 και θα έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα, δεδομένου ότι θα γιορτάσουμε τα 50 χρόνια διαρκούς παρουσίας του Συλλόγου μας. Μαζί μας θα έχουμε την Ελένη Λεγάκη και την Ειρήνη Μανωλά – Λεγάκη με την 5μελή ορχήστρα τους.

– Το παραδοσιακό Γερακιώτικο πανηγύρι “της Παναγίας”, τον 15Αύγουστο, θα πραγματοποιηθεί και εφέτος από τον σύλλογό μας στην πλατεία του χωριού. Με τη συμμετοχή του Κώστα Γεωργακόπουλου (μπουζούκι) και της ορχήστρας του. Στο τραγούδι, Γιώργος Παπαϊσιδώρου, Μαρία Καπλανίδη και Μαρία Μαραγκουδάκη.

– 17 Αυγούστου 2023, Πέμπτη, ώρα 21:00 ΜΥΡΤΩΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ – Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ
Μια βραδιά αφιερωμένη στην προστασία της θάλασσας. Εξειδικευμένοι και δραστήριοι εθελοντές και επαγγελματίες θα μας μιλήσουν για τα πλάσματα της θάλασσας, για τον κίνδυνο από την αλόγιστη ανθρώπινη δραστηριότητα και τη ρύπανση, για τις αξίες του εθελοντισμού και θα μας ταξιδέψουν στο “βυθό”. Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τον τόπο μας; Σας περιμένουμε να το συζητήσουμε όλοι μαζί. Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Σύλλογο μας σε συνεργασία με το Καταδυτικό Κέντρο Άκρα Μαλέα και την ομάδα εθελοντών Monemvasia Myrtoo Sea Protection. Υπενθυμίζεται ότι οι παραπάνω φορείς, εθελοντικά, πραγματοποίησαν πρόσφατα τον δεύτερο καθαρισμό του βυθού στο Λιμάνι του Γέρακα.

Επίσης, ο Δήμος Μονεμβασίας οργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις στο χωριό μας:

– 6 Αυγούστου 2023, Κυριακή, Λιμάνι Γέρακα: Συναυλία με την Άρτεμις Ματαφιά «Ένα ταξίδι χωρίς αντίο». Στο πιάνο ο Κώστας Γιαξόγλου. Έναρξη 9μμ.

– 7 Αυγούστου 2023, Δευτέρα, Γέρακας: Εκδήλωση για παιδιά με τους «Παφ Πουφ και την Κλοουνίτσα της χαράς» σε ένα πρόγραμμα γεμάτο παιχνίδια, διαγωνισμούς, χορό, μπαλόνια, ταχυδακτυλουργικά και ζογκλερικά κόλπα, στους ρυθμούς του καλοκαιριού. Έναρξη 8μμ.

Διοργάνωση: Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Μονεμβασίας.

Ο Σύλλογος μας θα συνεργαστεί με τον Δήμο για την άρτια διοργάνωση των παραπάνω εκδηλώσεων.

Τέλος, ο Σύλλογος μας έχει προγραμματίσει ειδική επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια το Φθινόπωρο στον Πειραιά για να γιορτάσουμε όλοι μαζί. Να θυμηθούμε το χρονικό της ίδρυσης του συλλόγου το μακρινό Σεπτέμβριο του 1973 και την 50χρονη πορεία του, τους ιδρυτές, τα πρόσωπα που τον διοίκησαν, τους δωρητές, τα μέλη, τους φίλους, τα σημαντικά έργα που υλοποίησε. Να κάνουμε μια μεγάλη συζήτηση και να θέσουμε νέες αρχές και στόχους που να διασφαλίζουν το μέλλον του Συλλόγου.

Ευχαριστούμε όλους για τη συνεχή και απρόσκοπτη στήριξη σας στο έργο του Συλλόγου. Συνεχίζουμε όλοι μαζί, πάντα μαζί για τον Γέρακα!

Με τιμή, Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Λαύκας