Σύλλογος των εν Πειραιεί και Απανταχού Ιερακιωτών Λακωνίας
"Κοίμησις της Θεοτόκου”

/
/
1η Διαδικτυακή Συνάντηση Συλλόγου Ιερακιωτών Λακωνίας – Ιανουάριος 2021

1η Διαδικτυακή Συνάντηση Συλλόγου Ιερακιωτών Λακωνίας - Ιανουάριος 2021

16/1/2121

Αγαπητά μέλη του συλλόγου,

Με το κλείσιμο αυτής της ιδιαίτερης για όλους μας χρονιάς, σκεφτήκαμε να θέσουμε κάποιους προβληματισμούς και σκέψεις για το μέλλον και το ρόλο που μπορεί να παίξει ο Σύλλογος μας στη νέα εποχή.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1973. Από τότε λειτουργεί αδιαλείπτως, προσφέροντας σημαντικό έργο στην προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών της ζωής των μόνιμων κατοίκων του χωριού, στη διατήρηση και σύσφιξη των σχέσεων όλων των Ιερακιωτών, στη συνεργασία με τα υπόλοιπα χωριά του Ζάρακα (μικρά έργα στο χωριό, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, διαβήματα προς κρατικές υπηρεσίες, οικονομική ενίσχυση συμπατριωτών κλπ.).

Το 2020 ήταν η πρώτη χρονιά που, λόγω καραντίνας, ο Σύλλογος δεν διοργάνωσε τις συνήθεις δραστηριότητες και πολιτιστικές εκδηλώσεις και είναι άγνωστο πότε και αν θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην προηγούμενη κατάσταση. Συντασσόμενοι πλήρως με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του Δήμου σχετικά με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, αναστείλαμε όλες τις προγραμματισμένες για το καλοκαίρι 2020 εκδηλώσεις. Επίσης, όπως είναι σε όλους προφανές δεν θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε κάποια εκδήλωση για φέτος το χειμώνα και σίγουρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιο προγραμματισμό για το καλοκαίρι του 2021.

Η παρούσα κατάσταση θέτει σημαντικά εμπόδια σε έναν βασικό άξονα δραστηριοτήτων του συλλόγου, αυτόν της διοργάνωσης εκδηλώσεων και δημιουργίας ευκαιριών συνεύρεσης των μελών, και προς το παρόν μας εμποδίζει ακόμη και από το να βρεθούμε μαζί στο χωριό. Καθώς είναι άγνωστο το πότε θα εξέλθουμε από αυτή την κατάσταση, θεωρούμε ότι πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι για να επιτελέσουμε αυτόν τον σκοπό του Συλλόγου.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάσαμε μέσω τηλεδιάσκεψης αρκετές φορές και μας απασχόλησε τόσο αυτό το θέμα όσο και άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν στο χωριό μας.

Σε σχέση με τη δυνατότητα συνεύρεσης, θα θέλαμε να προτείνουμε να γίνει για πρώτη φορά μία διαδικτυακή συνάντηση των μελών του Συλλόγου στις 31 Ιανουαρίου 2020, 4μμ ώρα Ελλάδος (με δοκιμαστική σύνδεση στις 17 Ιανουαρίου, 6μμ ώρα Ελλάδος). Βρείτε εδώ τις αναλυτικές οδηγίες σύνδεσης.

Κατανοώντας ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να δυσχεραίνει όποιον δεν είναι εξοικειωμένος με τα ηλεκτρονικά μέσα, ελπίζουμε οι νεότερες γενιές (παιδιά ή εγγόνια) να μπορούν να βοηθήσουν τους μεγαλύτερους. Σε καμία περίπτωση μία τέτοια συνάντηση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη φυσική επικοινωνία, αλλά ας κρατήσουμε το θετικό ότι μπορεί να δώσει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να παραστούν στη συνάντηση μέλη του Συλλόγου από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Σε σχέση με τα θέματα που αφορούν στο χωριό, μετά από διεξοδική συζήτηση μεταξύ των μελών του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου, εκπονήσαμε ένα σχέδιο δραστηριοτήτων για το επόμενο χρονικό διάστημα. Στις 16 Νοεμβρίου 2020 αποστείλαμε ενημερωτική επιστολή στον Δήμαρχο κ. Ηρακλή Τριχείλη, με κοινοποίηση στον Αντιδήμαρχο κο Παναγιώτη Τραϊφόρο και στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ιέρακα κ. Γεώργιο Κουλούρη, στην οποία επισυνάψαμε κείμενο με αναλυτική περιγραφή των σκέψεων και των προτάσεών μας με τον γενικό τίτλο «Τοπική Κοινότητα Ιέρακα-Σκέψεις και Προτάσεις». Επιθυμία μας είναι να συμβάλουμε με τις μικρές μας δυνάμεις στην ανάπτυξη του χωριού μας και στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων, πάντα σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία (θεσμοί, φορείς, κάτοικοι).

Με αυτές τις πρώτες σκέψεις και προτάσεις, θα θέλαμε να καλέσουμε όλους σας να συνεισφέρετε σε έναν ανοιχτό διάλογο για να επαναπροσδιορίσουμε τα μέσα και το ρόλο του Συλλόγου μας, καθώς βαίνουμε σε μία δεκαετία με άγνωστα για όλους δεδομένα. Ευχόμαστε να σας δούμε όλους έστω και διαδικτυακά για να ανταλλάξουμε ευχές. Στο μεταξύ σας στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας για το Νέο Έτος, με υγεία πάνω απ’ όλα!